Meer met Minder in de Zorg met Intelligente Performance Support

Meer met Minder in de Zorg met Intelligente Performance Support

Al heel wat jaren werk ik voor zorgorganisaties en zie dat van de zorgmedewerker meer zelfstandigheid wordt verwacht en vaak solistisch wordt ingezet. Daarnaast wordt, ondanks de grote vraag, het aantal collega’s niet echt groter.

Door in de zorg nu performance oplossingen (zoals o.a. 5 Moments of Needäen Performance Support) in te zetten, worden er kansen geboden om grotere problemen in de toekomst te voorkomen.

Meer met minder

De zorg kampt met grote personele problemen. De toekomst is niet rooskleurig als alleen wordt ingezet op het werven van meer personeel dat er niet blijkt te zijn.
Naast de inzet van e-health waarmee de patiënt/cliënt zelf kan voorzien in zijn zorg, zal er altijd een groep blijven die professionele zorg nodig heeft.
Het credo voor de toekomst is dan ook “Meer met minder”.

Zorg blijft mensen werk

Er wordt dan al snel gesproken over zorgrobots. Dit is een ontwikkeling die voorlopig alleen ondersteunend zal zijn, bijvoorbeeld bij transfers. Deze zorgrobots zullen niet snel de hele zorg overnemen. De zorg blijft mensenwerk.

Zorgmedewerkers beter toerusten

Maar hoe kun je, nu en in de toekomst, met minder mensen meer zorg bieden? Medewerkers in de zorg moeten beter worden toegerust om te kunnen presteren en te leren op het moment dat men dit nodig heeft. Door de inzet van de 5 Moments of Needämethode wordt duidelijk wanneer en op welke wijze de medewerker support nodig heeft bij het presteren en leren om goede, verantwoorde zorg te bieden. Dus naast training wordt Performance Support ontwikkeld waarmee snel een antwoord kan worden gegeven op het moment dat de medewerker vragen heeft tijdens het werk. Daar heeft de zorgmedewerker nu al profijt van. 
De trainingsinspanning waarbij de medewerker van de werkplek af moet, neemt, met de inzet van Performance Support, gemiddeld met 40% af. Dat is ook al een mooie bijdrage aan het terugdringen van het bezettingstekort!

Intelligentie voor de toekomst

Door nu al in te zetten op een analyse met de 5 Moments of Needämethode voor de zorg wordt data ontwikkeld die in de nabije toekomst een basis is voor intelligente Performance Support technologie. Dus support die actief meedenkt met de zorgmedewerker. Door het gebruik van kunstmatig intelligentie (A.I.) en Intelligent Process Automation (I.P.A.) wordt een digitale assistent gecreëerd voor de zorgmedewerker die werkelijk ondersteunend is. A.I. kan situaties herkennen en de juiste informatie/kennis actief aanreiken aan de zorgmedewerker. I.P.A. biedt met intelligente technologie, bedrijfsprocessen die geheel op elkaar zijn afgestemd en snelle, adequate ondersteuning geven. Dit geeft de zorgmedewerker meer gemak, versterkt de kwaliteit van zorg en bespaart tijd. De digitale assistent als intelligente Performance Support stelt de zorgmedewerker in staat om meer zorg te bieden dan voorheen. 

Dus meer met minder

Oktober 2018

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *