Aantonen Bekwaamheid in de Zorg: Van ‘Afvinken’ naar ‘Effectief leren en verbeteren met plezier’!

Aantonen Bekwaamheid in de Zorg: Van ‘Afvinken’ naar ‘Effectief leren en verbeteren met plezier’!

Ben jij ook toe naar een andere invulling van de scholing en (her)toetsing Voorbehouden en risicovolle handelingen in jouw organisatie?

Ik hoor regelmatig van verpleegkundigen dat zij veel last hebben van de wijze waarop hun organisatie hun bekwaamheid aan willen tonen. Bijvoorbeeld één keer in de 2 of 3 jaar moet de verpleegkundige een batterij e-learning modules en praktijktoetsen volgen om zo aan te tonen dat ze de handelingen nog kennen en kunnen. Verpleegkundigen moeten soms 35 e-learning modules en toetsen doorlopen. Dit is tijdrovend, weinig motiverend en zeker niet effectief. Maar voor de organisatie kan wel het vinkje worden gezet. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?
Met nieuwe manieren van leerondersteuning kan het onderhouden en aantonen van de bekwaamheid in minder tijd, met een groter leerplezier en belangrijk, een groter leerrendement.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Adaptief en digitaal aanbieden van kennis waarbij verpleegkundigen continue en snel hun kennispeil onderhouden
  • Performance Support waarbij de verpleegkundige in 2 klikken 10 seconde de juiste uitleg van de stappen krijgt met toelichting en andere ressources om zo de handeling verantwoord uit te voeren
  • Social learning methodes als werkwijze voor reflectie en om nieuwe kennis met elkaar te delen
  • Intercollegiale toetsing op de werkplek
  • Gebruik maken van bestaande processen in je organisatie om bekwaamheid aan te tonen.

Samen met verpleegkundigen en andere experts uit jouw organisatie zijn er nog veel meer oplossingen te bedenken. Oplossingen die beter aansluiten aan wat past bij de gewenste bekwaamheid en motivatie van jullie verpleegkundigen. En daarnaast ook te voldoen aan de kwaliteitseisen van verantwoorde zorg voor jullie cliënten/patiënten.

Is je interesse gewekt om het huidige beleid onder de loep te leggen en op zoek te gaan naar verbeteringen? Ik kan je daarbij helpen.
Met technieken vanuit de Design Thinking gaan we aan de slag met jouw organisatie. En met de kennis over leervormen op de werkplek maken we een adequate en mooie nieuwe werkwijze.

Wil je graag hierover doorpraten om te kijken wat ik voor jouw organisatie zou kunnen betekenen, neem gerust contact op.

Maart 2019

Share this post

Comment (1)

  • anette beurskens Reply

    Ook binnen onze organisatie willen we kijken naar een vernieuwende en effectieve manier van toetsen van risicovolle en voorbehouden handelingen. Ik zou graag door willen sparren over nieuwe ideeen en suggesties hiervoor.

    18-11-2019 at 23:03

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *