Advies Leren & Ontwikkelen

Advies Leren & Ontwikkelen

Direct expertise in huis

Het vinden van de juiste HRD-adviseur kost tijd en geld. Tijd omdat goede, ervaren HRD-adviseurs schaars zijn. Geld omdat voor het vinden van de juiste man/vrouw geïnvesteerd moet worden in advertenties en recruitmentbureaus. Passende senior kandidaten hebben daarnaast vaak te maken met een opzegtermijn van 2 maanden. Kunt u het zich veroorloven om uw HRD-projecten maandenlang te laten liggen?

Mijn toegevoegde waarde
Ik ben de enige freelance beschikbare adviseur met een 5 Moments of Need Designer certificaat èn een actueel beeld van de uitdagingen in de VVT-sector. Dit betekent voor u dat ik, met kennis van het zorgproces en leren in VVT-organisaties, er voor zorg dat deze methode op een eenvoudige wijze aansluit bij performance van uw instelling. Daarnaast betekent dit voor u dat ik u adviseer over hoe u de processen en systemen in uw organisatie kunt verbeteren zodat zij bijdragen aan de performance van uw medewerkers. Deze processen/systemen zijn vaak te omslachtig en niet faciliterend voor de medewerkers/teams, kortom; ver van de bedoeling. Dit is niet effectief voor de performance, dus kostbaar.
Daarbij komt dat ik per direct voor u beschikbaar ben zodat belangrijke projecten niet blijven liggen.

Eerdere resultaten
Ik heb als HRD-adviseur 17 jaar bij ZuidZorg, Thuiszorgorganisatie gewerkt. Ik heb daarnaast o.a. ervaring opgedaan als interim HRD-adviseur bij De Wever, ouderenzorg organisatie (meerdere periodes) en bij Lelie Zorgroep,  een ouderenzorgorganisatie, voor de implementatie van hun nieuwe leermanagementsysteem.

Wat kunt u concreet van mij verwachten?
Ik kan als interim-er flexibiliteit bieden en per direct beginnen zodat u in alle rust de juiste man/vrouw kunt zoeken en ondertussen belangrijke HRD-projecten niet blijven liggen. Ik kan ook zorgen dat de nieuwe kandidaat passend wordt ingewerkt (overdracht).