Innovatieve leeromgeving

Innovatieve leeromgeving

Maak presteren door leren weer leuk!

Uw investering in het leren in uw organisatie is veelal gericht op verplichte scholingen en biedt te weinig mogelijkheden om de prestatie en motivatie van uw medewerkers echt te verbeteren. Hoe kunt u er nu voor zorgen dat verplichte scholingen uw medewerkers wel motiveren en daarmee ruimte bieden voor groei en dus betere prestaties?

Mijn toegevoegde waarde
Ik werk vanuit de principes van Design Thinking waarmee in co-creatie met uw medewerkers een nieuwe innovatieve leeromgeving wordt ontworpen. Deze werkwijze biedt inzicht in wat uw medewerkers nodig hebben, versterkt het teamproces en de dialoog, biedt meerdere oplossingen en creëert een gestructureerd en faciliterend leerproces.

Eerdere resultaten
Ik heb als HRD-adviseur 17 jaar bij ZuidZorg, Thuiszorgorganisatie gewerkt. Ik heb daarnaast o.a. ervaring opgedaan als interim HRD-adviseur bij De Wever, ouderenzorg organisatie (meerdere periodes) en bij Lelie Zorgroep bij de ontwikkeling van hun nieuwe leermanagementsysteem.

Wat kunt u concreet van mij verwachten?
Op korte termijn zullen de meest actuele knelpunten en kansen worden opgepakt. Daarnaast zal ik binnen 2 weken een concreet plan van aanpak presenteren om te komen tot de afgesproken doelstellingen. Vervolgens gaan we aan de slag om de verschillende gekozen oplossingen te testen en verder te implementeren.